Bekijk de video van Barticamp, klik hier.

Teksten die mijn leven tekenen

Liefde

Naamdicht - van mijzelf - aan mijzelf

Houden van jezelf is eigenlijk waar 't om draait, 't heelt alle wonden, 't vergeeft je van alle zonden. Ik kon toen pas gronden.

Eerlijkheid, trouw zijn/blijven aan jezelf, daar is moed voor nodig. Door naar mijn creativiteit terug te keren, waar anderen tegen mij zeiden van, die is overbodig, kwam ik verbazingwekkend terecht bij mijn innerlijke kracht. Waar ik heel wat van ging leren. Dat had me zo in mijn macht.

Nooit, nee nooit laat ik die meer in de steek. Hierdoor heeft mijn leven een ander gestalte gekregen. Ik ben met hart en ziel gaan leven. Op de tast, letterlijk eerst met mijn ogen dicht, ben ik bereid mijn intuïtie en gevoel, mijn leven ofwel 't leven aan 't leven te geven. Als therapeut, hulpverlener, kunstenaar, heler of genezer. 't All zal het weten.

Redenen genoeg om niet meer in mijn eigen lichaam gevangen te zitten en om in 't hulpverlenende werk verder te gaan. Zodat anderen die dit nog niet kunnen, ook voor zichzelf mogen gaan staan.

Intuïtiviteit, gevoel, hart, liefde, spiritualiteit en licht van mijzelf, met als voorbeeld mijzelf. Kan ik in 't NU een helpende hand zijn, al moet men eerst door de pijn. Om ook hen, ieder wezen die bij mij aanklopt, bij te staan, met hun innerlijke reis. Zelf doen is dan wel vereist.

Er is namelijk niets verkeerd aan elk wezen op aarde en nooit iets verkeerds aan hun geweest. Door het leven te doorleven, komen we uiteindelijk terecht, daar waar we nog niet zijn geweest.

Tegelijkertijd brengt dit onwetendheid met zich mee. Wat zich vaak manifesteerd op verschillende manieren als Angst. Merk je dat, dan heb je al een grote vangst.

Tenslotte heeft het leven weer zin. Je hebt het gered, je zit nu in de situatie van win/win. Je bent op weg naar heelheid met jezelf, je straalt en je blaakt van energie. Je krijgt uiteindelijk dat op je pad, waar je jezelf kan en mag zijn, is dat niet ff fijn?

Echt men beseft dan pas wat echte ware LIEFDE is. Liefde is het sleutelwoord, Liefde is kracht, Liefde is je ware oord!

 

De uitnodiging

Mei 1994 - Oriah berg - Indiaanse ouder

Het interesseert me niet wat voor leven je leidt. Ik wil weten waar je voor gaat en of je er over durft te dromen de verlangens van jouw hart te ontmoeten.

Het interesseert me niet hoe oud je bent. Ik wil weten of je het risico aandruft voor gek verklaard te worden, in jouw verlangen naar... liefde, naar het realiseren van jouw dromen, naar het avontuur om te leven.

Het interesseert me niet welke planeten jouw maan beïnvloeden... Ik wil weten of je de kern hebt aangeraakt van jouw verdriet en pijn, of dat je door de valkuilen van het leven verschrompeld bent en je voor angst en verdere pijn hebt afgesloten. Ik wil weten of je stil kunt zitten met pijn, de mijne of de jouwe, zonder in beweging te komen om het te verstoppen, het als kleiner te willen voordoen of het vast te zetten. Ik wil weten of je in vreugde op kunt gaan, de mijne of de jouwe; of je kunt dansen in uitbundigheid, waarbij je de verrukking tot in de toppen van je vingers en tenen kunt ervaren, zonder bewust op te passen, realistisch te zijn, of je de beperkingen te herinneren van het 'menszijn'.

Het interesseert me niet of het verhaal dat je me vertelt waar is. Ik wil weten of je een ander teleur kunt stellen, door trouw te zijn aan jezelf; of je de beschuldigiging van verraad kunt verdragen, omdat je jouw eigen ziel niet verraadt. Ik wil weten of je geloofwaardig en daardoor te vertrouwen bent. Ik wil weten of je schoonheid kunt zien... ook als het je niet elke dag voor de wind gaat; of je jouw leven drinkt uit de bron waar Het aanwezig is. Ik wil weten of je met mislukkingen kunt leven, de jouwe en de mijne en desondanks aan de rand van het meer kunt staan en tegen het zilverlicht van de volle maan kunt schreeuwen: 'JA'!

Het interesseert me niet waar je leeft of hoeveel geld je hebt. Ik wil weten of je op kunt staan na een nacht van verdriet, pijn en zorgen en uitgemergeld tot op het bot, kunt doen wat voor de kinderen gedaan moet worden.

Het interesseert me niet wie je kent en hoe je hier gekomen bent. Ik wil weten of je met mij in het centrum van het vuur blijft staan, zonder ineen te schrompelen.

Het interesseert me niet of, waar, wat en met wie je hebt gestudeerd. Ik wil weten wat jou van binnenuit in stand houdt, wanneer alles wegvalt. Ik wil weten of je alleen met jezelf kunt zijn en of je werkelijk houdt van het gezelschap dat je bij je houdt, in de stille momenten.


 
JLink Automatisering